Ma Vasárnap lévén valami könnyű egyszerű ebédet gondoltam, ami esetlegesen ki is tudja szolgálni a Vasárnapi jelzőt. Ezért előkaptam a fagyasztóbol egy adag véres, májas hurkát meg egy darabka kolbászt. Vöröskáposztát már beszereztem a krumplival együtt még a héten. A káposztáról leszedtem a felső leveleket, legágtam a torzsáját, majd legyalultam, hogy vékony hosszanti csíkokat kapjak. Fogtam egy nagyobb fej hagymát és apróra vágtam. Ezt kevés olajson megdinszteltem, majd a cukor felét hozzáadtam. Beleraktam a káposztát, átforgattam az edényben, majd jöhetett a cukor többi része és az ecet. Miután ez megvolt gyors kavarás rajta, mehet rá a fedő és már párolódik is. Ne felejtsük el kavargatni miközben párolódik. Addig oda lehet tenni a főni a héjábanfőtt krumplit a hagymás krumpli körethez.
Akkor a hozzávalók:
Párolt káposzta:
- 1 kis fej vöröskáposzta
- 3 ek. cukor
- 4 ek ecet
- 1 tk só
- 1 fej vöröshagyma
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
a_mama_főztje 2010.01.04. 15:41:48