Ismét nem az aktuális napról írok, hanem megint a tegnapiról, mellesleg az igazat megvalva két napos projekt volt. Na nem azért mert béna lennék vagy valami, hanem egyszerűen a káposzta kései órában lett kész. Szóval a káposztástészta, most főztem ilyet először. Elsőnek körbenéztem a neten, elolvastam pár receptet, s megállapítottam, hogy igazából kétféle elkészítési módja van. Az egyikbe tesznek cukrot a káposzta dinsztelésekor a másikba nem.
Akkor jöjjenek a hozzávalók (amit én raktam bele)
- 1 közepes fej fehérkáposzta
- 4 evőkanál olaj
- 1 k. kanál őrölt bors
- 1k. kanál köménymag (őrölt, por állagú)
- kb. 30 dkg fodros tészta
- só
Elmentem a Lehel piacra s kiválasztottam álmaim káposztályát egy kistermelőtől. Nekem a kertben nem nem volt, a multit meg nem gazdagítjuk. Olyan 1,4 - 1,5 kg lett. Nem baj gondoltam naívan akkor majd jut belőle káposztás kenyérbe, vagy pogácsába is. Elkezdtem lereszelni a káposztát egy multifunkciós reszelőn. Majd mivel kezdett szétesni darabjaira, elővettem egy elektromos aprítót és azzal folytattam. A reszelt káposztát enyhén megsózzuk, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk, s belerakjuk a felforrósított olajba. Adjuk hozzá a borsot és a csipetnyi köményt. Addig dinszteljük folyamatos kevergetés mellett amíg el nem kezd barnulni (40perc-1óra). Figyeljünk rá, ha nem takarékon csináljuk akkor hamar hajlamos lekapni. Párhuzamosan felrakhatjuk a tésztát főni. Ha elkészült a káposzta akkor beleforgatjuk a tésztát összekeverjük, szükség szerint utánfűszerezzük, s tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.