Videók

IndaFotó képek

Most...

Honnan olvasnak

Látogatóim

free counters

Naptár

2009
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Friss topikok

2009.12.20. 12:54 tibor.hajdu

Vasárnapi ebédre - Disznótoros

Ma Vasárnap lévén valami könnyű egyszerű ebédet gondoltam, ami esetlegesen ki is tudja szolgálni a Vasárnapi jelzőt. Ezért előkaptam a fagyasztóbol egy adag véres, májas hurkát meg egy darabka kolbászt. Vöröskáposztát már beszereztem a krumplival együtt még a héten. A…

1 komment


2009.12.19. 19:56 tibor.hajdu

Megsütöttük - Pizzatészta / Pizza a'la Hajdu /

Pizzatészta Alaprecept 4 személyre (2x24cm pizza) Hozzávalók: 1dl tej, 1 kávéskanál cukor, 2dkg élesztő, 40dkg finomliszt, 1 kávéskanál só, 4 evőkanál olaj, liszt a formázáshoz, olaj a kenéshez A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnakaz élesztőgombák),…

1 komment


2009.12.19. 19:12 tibor.hajdu

Káposztástészta

Ismét nem az aktuális napról írok, hanem megint a tegnapiról, mellesleg az igazat megvalva két napos projekt volt. Na nem azért mert béna lennék vagy valami, hanem egyszerűen a káposzta kései órában lett kész. Szóval a káposztástészta, most főztem ilyet először. Elsőnek…

Szólj hozzá!


2009.12.18. 22:27 tibor.hajdu

Kipróbáltuk - A kovász készítése

Tegnap este nekiálltam kipróbálni a kovász elkészítését. Azét amelynek lenttebb olvasható a "receptje". Nem sikerült, de ezen már nem is lepődöm meg. Biztosan én hibáztam valahol. Tudniillik 3 féle lisztből teljesítettem a receptben megadott 3 kanalas mennyiséget. Rozs,…

Szólj hozzá!


2009.12.16. 22:53 tibor.hajdu

Különleges mustárok készítése házilag

A mustár is egyike azon ételeinknek, aminek sokszínűsége az ipari gyártás áldozatául esett. Általában 2-3 féle mustárt kapni, inkább csak a gyártók és a csomagolások adnak változatosságot. Pedig azon kívül, hogy magos vagy simára őrölt, édes vagy csípős, rengeteg…

Szólj hozzá!


2009.12.16. 21:59 tibor.hajdu

Császárzsemle, a leggyorsabb péksütemény recept

Gyűjtöm a Holló és Társa kiadó gondozásában megjelenő Könnyen, gyorsan, finomat könyvecskéket. (meg az Ízvarázs füzeteket is, de ez most nem tartozik ide) Ha főzős magazint támad kedvem olvasgatni, akkor én bizony inkább egy ilyet veszek helyette. Sok remek ötlet van bennük és…

Szólj hozzá!


2009.12.16. 19:58 tibor.hajdu

Kovász készítése

A kovászt az emberiség évezredek óta ismeri és használja a kenyértészta lazítására. A háztartásokban nagy becsben tartották, és különböző formákban tárolták. Egyes vidékeken szárították, és így őriztek több kis kovász kupacot is, másutt csak a kenyérsütés…

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása